На 09 юни (неделя) от 09 часа във Варна, с подкрепата на Индустриален холдинг България, на територията на Булярд корабостроителна индустрия, стартира IHB Business Run Varna.

Business Run е най-големият тийм билдинг в България
. Представлява щафетно бягане за отбори. Всеки отбор е от 4 души и всеки участник пробягва 4 км преди да предаде щафетата. Състезанието се провежда от 2013 година и за втора поредна година с подкрепата на Индустриален холдинг България.

На 09 юни 2019 (неделя) от 09 часа състезанието ще стартира за втори път във Варна, на трасе разположено на площадката на Булярд корабостроителна индустрия. Събитието тази година включва и състезание по бягане за деца, включващо загрявка и лекоатлетически упражнения, направени специално за деца.

До момента във IHB Business Run Varna са се записали над 25 компании и над 120 участника от Варна и региона.

Събитието е благотворително, като 30% стартови такси се даряват на различни каузи. Предстоящото издание подкрепя фондация „Живот със синдром на Даун”, с цел организиране на Арт терапия за деца от Варна със синдром на Даун. Арт заниманията с терапевтична цел помагат на децата да усетят собствената си идентичност, да имат предпочитания, да правят избор, да имат чувство за собствени постижения извън рамките. 

Организатор на събитието е Спортен клуб Бегач, чиято заслуга са над 10 състезания годишно, в които участват над 7000 души.

За повече информация за събитието и записване, вижте:
http://varna.businessrun.bg