Снимка: iStock
fallback

Продукти:

500-600 г пилешки гърди
10 ленти бекон
1 глава лук
4 скилидки стрит чесън
масло или зехтин
сол, черен пипер на вкус
400 г паста
½ ч.ч. течна сметана за готвене
1 и ½ ч.ч. настърган пармезан
 
Приготвяне:
 
В добре загрят тиган запечете нарязания бекон до златисто, след което го отделете върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина. В мазнината от бекона добавете нарязаното пилешко месо с няколко капки зехтин, нарязаните лук и чесън. Подправете със сол и черен пипер. Гответе до златисто. Прибавете сварената паста и малко от водата, в която сте я варили или бульон (около 1 чаша).
 
След като заври, сложете похлупак върху тигана и гответе на среден огън за около 13-15 минути. Прибавете сметаната, настърганото сирене и бекона. Когато сиренето се разтопи може да сервирате пастата.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback