Снимка: iStock
fallback

Продукти:

1 и ½ чаши царевично брашно
2 и ½ чаши прясно мляко
2 чаши пшеничено брашно
1 супена лъжица бакпулвер
1 чаена лъжица сол
2/3 чаша захар
2 яйца
½ чаша олио
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 200 градуса. В купа смесете царевичното брашно с млякото. Разбивайте поне 5 минути, за да не останат бучки. Междувременно намазнете тава за печене в правоъгълна форма.
 
В друга голяма купа пресейте пшениченото брашно, бакпулвера, солта и захарта. Добавете царевичната смес към брашното. След това прибавете яйцата и олиото и разбийте с миксера до получаване на гладка смес. Излейте в подготвената тава. Печете за около 35-40 минути или до суха клечка.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Гледна точка

преди 4 години

Мой познат има домашна фурна за хляб. Прави много видове хляб - зеленчуков, с най-различни семена, царевичен, картофен... Еми да пожелаем успех, на тези които ще опитат да направят днешната рецепта

1

..

преди 4 години

Като гледам захари яйца има по рецепта .. то си е жив кекс това, какъв хляб?

fallback