Продукти:
1 и ½ чаши царевично брашно
2 и ½ чаши прясно мляко
2 чаши пшеничено брашно
1 супена лъжица бакпулвер
1 чаена лъжица сол
2/3 чаша захар
2 яйца
½ чаша олио
Приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. В купа смесете царевичното брашно с млякото. Разбивайте поне 5 минути, за да не останат бучки. Междувременно намазнете тава за печене в правоъгълна форма.
В друга голяма купа пресейте пшениченото брашно, бакпулвера, солта и захарта. Добавете царевичната смес към брашното. След това прибавете яйцата и олиото и разбийте с миксера до получаване на гладка смес. Излейте в подготвената тава. Печете за около 35-40 минути или до суха клечка.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
2
Гледна точка
преди 4 годиниМой познат има домашна фурна за хляб. Прави много видове хляб - зеленчуков, с най-различни семена, царевичен, картофен... Еми да пожелаем успех, на тези които ще опитат да направят днешната рецепта
1
..
преди 4 годиниКато гледам захари яйца има по рецепта .. то си е жив кекс това, какъв хляб?