Снимка: iStock
fallback

Продукти:

1 пъстърва, почистена
3 яйца
1 глава лук, нарязана
50 г масло
1 филия хляб
60 мл прясно мляко
100 г пармезан, настърган
2 супени лъжици горчица по избор
сол и черен пипер на вкус
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Отстранете костите на пъстървата с помощта на щипка или ножици. Отрежете гръбната кост и я издърпайте откъм главата до опашката. Свалете месото от костите като използвате вилица. Накрая трябва да се получи „изпразнена кожа“ с глава и опашка.
 
Смелете месото на рибата в чопър или кухненски робот. Сварете яйцата. Обелете ги и ги намачкайте. Запържете лука в маслото. Охладете и ги добавете към смляното месо на рибата. Накиснете хляба в млякото, след това го намачкайте и добавете също към рибата заедно с останалото мляко. Прибавете настъргания пармезан, яйцата и горчицата. Овкусете със солта и пипера.
 
Втрийте малко сол и пипер и в кожата на рибата. Напълнете я с плънката. Печете под фолио за 40 минути. Махнете фолиото и печете още 5 минути. Сервирайте с гарнитура по избор.

Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Точно така

преди 4 години

Влизам тук главно, за да видя рецептата за деня.

2

Гледна точка

преди 4 години

Някой хора имат нужда от естетика към храната. Не въпроса да се "натъпчем" като ***, а да изпитваме удоволствие от храната. И макар, че не ям по принцип риба, Благодаря на Днес.бг за всяка рецепта - изключително свежи са!п.п. В Дрезден ми сервираха съвсем малка порция и си казах:"О, Боже с това не мога да се на храня"- дори остана!!!

1

Анонимен

преди 4 години

Накрая трябва да се получи изпразнена кожа с глава и опашка........................мнооооого сложно ! до като стигна до там, ще съм се наобядвал с една пържена пъстърва и чаша бяло вино .

fallback