Продукти:
1 кг агнешки дреболии
4 връзки пресен лук
2 връзки пресен чесън
4 червени чушки може и люти
100 г масло
сол, черен и червен пипер
Приготвяне:
Дреболиите се измиват и нарязват на малки парчета. Лукът, чушките и чесънът също се нарязват на ситно. Месото и зеленчуците се поставят в глинено гърне или тавичка като се овкусяват с черен, червен пипер и сол. Добавя се и маслото и малко водичка.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност (ако ще печете в глинен съд, не загрявайте предварително фурната). След като месото е готово се сервира със салата, ориз или печени картофи.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
2
noFreeman
преди 4 годиниЗащото е антикатолически... а белия пезевенк етука... не може да се пише за едно православно име "Георгий"... (гръцко, българско, руско и грузинско)!
1
интересно
преди 4 годиниДнес Гергьовден ли е?Защото в никоя медия не прочетох за този традиционен български празник!Явно споменаването му е забранено!Но ние все още помним!Докато изчезнем като нация...