Снимка: photl.com
fallback

Продукти:

1 кг агнешки дреболии
4 връзки пресен лук
2 връзки пресен чесън
4 червени чушки може и люти
100 г масло
сол, черен и червен пипер
 
Приготвяне:
 
Дреболиите се измиват и нарязват на малки парчета. Лукът, чушките и чесънът също се нарязват на ситно. Месото и зеленчуците се поставят в глинено гърне или тавичка като се овкусяват с черен, червен пипер и сол. Добавя се и маслото и малко водичка.
 
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност (ако ще печете в глинен съд, не загрявайте предварително фурната). След като месото е готово се сервира със салата, ориз или печени картофи.

Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

noFreeman

преди 4 години

Защото е антикатолически... а белия пезевенк етука... не може да се пише за едно православно име "Георгий"... (гръцко, българско, руско и грузинско)!

1

интересно

преди 4 години

Днес Гергьовден ли е?Защото в никоя медия не прочетох за този традиционен български празник!Явно споменаването му е забранено!Но ние все още помним!Докато изчезнем като нация...

fallback