Снимка: iStock

Продукти:

  • 3 чаши брашно
  • 1 чаена лъжица бакпулвер
  • 1/8 чаена лъжица сол
  • 2 чаши захар
  • 1 чаша масло, разтопено + 3 супени лъжици
  • 2 яйца
  • 1 чаша заквасена сметана
  • 1 ванилия
  • 1 и ½ чаши кафява захар
  • 2 чаени лъжици канела
  • 2 чаши пресни боровинки
  • 1 чаша счукани орехи
 
Приготвяне:
Смесете 2 от чашите брашно с бакпулвера, солта в купа. Отделно разбийте бялата захар с 1 чаша масло, докато стане пухкава смес. Разбийте яйцата едно по едно към сместа с маслото. Добавете към разбитата смес и заквасената сметана, и ванилията. Разбъркайте ги с дървена лъжица. Комбинирайте в едно сместа с брашното със сместа с яйцата. Разбъркайте с миксера. Излейте половината от тестото в предварително намазнена и набрашнена форма за печене.
 
Отделно смесете кафявата захар с останалата 1 чаша брашно, 3-те лъжици разтопено масло, канелата. Сместа ще добие груба трошлива консистенция. Към тези едри образували се трохи добавете боровинките. Разбъркайте внимателно. Добавете всичко към кексовото тесто заедно с натрошените орехи. Залейте с останалото тесто.Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 45 минути.
 
Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase