Снимка: iStock

Продукти:

1 чаша олио
2 чаши захар
3 яйца, разбити
1 течна ванилия
2 чаши брашно
2 чаени лъжици канела
1 чаена лъжица сода
1 чаена лъжица сол
2 чаши настъргани моркови
200 г ананас от консерва, изцеден
½ чаша кокосови стърготини
½ чаша счукани орехи
1 чаша пудра захар
300 г крема сирене
5 супени лъжици масло, размекнато
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Намазнете и набрашнете форма за печене.
 
Разбийте олиото със захарта, яйцата и ванилията. Отделно пресейте сухите съставки – брашното, содата, солта, канелата. Смесете сухите с мокрите съставки и разбъркайте. Добавете морковите, ананаса, кокоса и орехите. Разбъркайте с дървена лъжица. Изсипете сместа в тавичката и печете за около час.
 
За да приготвите крема, разбийте пудра захарта, крема сиренето, маслото и още малко ванилия по желание. След като кейка е готов и охладен го намажете обилно с получената глазура.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase