Снимка: istock

Продукти:

4 твърдо сварени яйца
200 г пресни печурки
1 малка глава стар лук
2 скилидки стрит чесън
копър за поръсване
сол, черен пипер на вкус
За дресинга:
1/2 чаша майонеза
1 с. л. дижонска горчица
2 ч. л. лимонов сок

Приготвяне:

Загрейте голям тиган и сложете в него 3 с. л. олио или зехтин. Задушете нарязания на ситно лук и стрития чесън, а след това прибавете и гъбите, които също трябва да са наситнени. Когато станат златисти (внимавайте да не прегорите лука) може да махнете тигана от котлона.

Прехвърлете сместа в купа и оставете за няколко минути да се охлади. Прибавете нарязаните яйца, дресинга и разбъркайте добре салатата, която може да е на стайна температура или леко охладена. Може да я гарнирате с кошнички от тесто, върху хрупкав хляб. 

Още апетитни рецепти може да намерите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase