Снимка: istock

Продукти:

6 броя пилешки гърди без кост
1 чаена лъжица чеснова сол или чесън на прах
черен пипер на вкус
2 супени лъжици зехтин
1 глава лук, нарязана на ивици
½ чаша балсамико
1 чаена лъжица босилек
1 щипка риган
½ чаена лъжичка мащерка
 
Приготвяне:
 
Овкусете добре суровото пилешко с подправките, като го оваляте в тях. Загрейте голям тиган на средна температура. Запържете пилето, докато покафенее или по 3-4 минути от всяка страна. Добавете лука. Гответе, докато и той добие кафяв цвят или още 3-4 минути.
 
Залейте с балсамовия оцет. Поръсете с още малко подправки. Намалете котлона и оставете пилешкото да къкри за още 15 минути.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase