Пролет е и на пазара се продават по-вкусни зеленолистни зеленчуци. Те са пълни с полезни вещества, които дават енергия. С тях могат да станат много вкусни гозби, подходящи за сезона. Ако искате да сготвите нещо подобно и витаминозно за вашето семейство, може да опитате днешната ни рецепта, предоставена от кулинарната блогърка Десислава Киликчийска.
За масленото тесто:
250 г. брашно;
125 г. студено масло;
1 голямо яйце;
1 к. л. сол;
1-2 с. л. студена вода (при нужда).
За плънката:
1 малка тиквичка;
2 стръка пресен лук;
2 стръка пресен чесън;
1 двойна шепа нарязан спанак;
20-30 листа леворда (див чесън);
250 г. крема сирене;
100 г. настъргано сирене (пармезан или грана падано), може и кашкавал;
щипка сол;
2 с. л. олио.
Начинът на приготвяне вижте в Tialoto.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
6
Ерджан Роко
преди 5 годиниЕлате при Ерджан Роко правя банички като от едно времеМАЗНА ЛЕКО ЗАПЕЧЕНА КАТО СИ ОТХАПЕШ И ТЕ ВРЪЩА В МИНАЛОТО ЧАК СЪЛЗИ ТИ ИЗЛИЗАТ НА ОЧИТЕ то туй ся кой глупости
5
House M.D.
преди 5 годиниКакво е тарта?
4
Mama
преди 5 годиниТо пък кой ли им ги яде тези степани теста, не е нужно да се слага тесто за да ядеш пресни зелении , но нали трябва да измислят рецепти и да си запълват новините.