Снимка: София Филм Фест
fallback

С филма на Вим Вендерс "Папа Франциск: Човек на думата си" приключва 23-тия София Филм Фест. Специалната прожекция е на 10 април от 20.00 часа в Дома на киното.

Идеите на папата и неговите послания са в основата на филма - той коментира проблеми, свързани с бедността, семейството, опазването на природата, социалната справедливост, имиграцията и материализма. Неговият апел за мир в конфликтните зони по света, както и за мира и диалога между различните религии имат силата да обединят хората от цял свят.

"Папа Франциск има подобно присъствие на екрана като някои от най-големите филмови звезди, с които ме е свързвала работата ми. Но при него то идва отвътре, от неговите убеждения и вяра, както и от желанието му да говори с всички нас", споделя за главата на римокатолическата църква Вендерс.

За него Папа Франциск е ярък пример за човек, който държи на думата си и е абсолютно директен и спонтанен в искреността си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Култ към ересите

преди 5 години

Коментира социални, еко и политически проблеми, но за ересите, които изповядва, мълчи. Защо ни натрапват първо *** конвенции, сега и култ към еретици? Някой да изкривява коренно вярата и да ни се налага да се обединяваме с него. Като че не стигат разните там съюзи - ЕС, НАТО, ООН и каквото още се сетите, а сега да се обединяваме с еретиците. Ако се обединим с тях, ставаме им съучастници в заблудите им.

4

Щирлиц

преди 5 години

На всеки кръгъл час,папата да вика ку-ку,ку-ку!

3

Ludoto Lenche

преди 5 години

...papata e Satanist !!! Toi raboti neumorno za ustanoviavaneto na NSRed !!! Na nego izobshto ne mu puka za hristianite ..nito za drugite veroizpovedania !!! Po delata im shte gi poznaete !!!

fallback