Снимка: iStock
fallback

Продукти:

2 чаши парена коприва
1 глава лук
½ чаша ориз
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1 щипка джоджен
2 яйца
4 с.л. кисело мляко
1 ч.л. оцет
1 шепа фиде
 
Приготвяне:
 
Попарете копривата с гореща вода и я отцедете. В дълбока тенджера загрейте мазнината. В нея запържете наситнения лук. Овкусете с подправки. Добавете около 2 литра вода. Сложете копривата. Варете около десетина минути, след това добавете и ориза. Разбърквайте от време на време. Когато оризът е почти готов, прибавете и фидето, за да не се превари. Намалете котлона на слаб огън и оставете да къкри под притворен капак.
 
Малко преди супата да е готова, направете застройката като разбъркате яйцата и киселото мляко. Налейте я много бавно в супата, разбъркайте.

Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

firebg

преди 5 години

И аз много обичам супа от коприва!

1

БАБА WC

преди 5 години

....ходи да питаш баба си, КАК СЕ ГОТВИ "ПРОЛЕТНА СУПА ОТ КОПРИВА"

fallback