Снимка: iStock

 Продукти:

  • 1 пакет фетучини
  • 1/3 чаша нарязан кориандър
  • 2 супени лъжици пресован чесън
  • 2 супени лъжици ситно нарязани люти чушки
  • 3 супени лъжици масло
  • ½ чаша пилешки бульон
  • 3 супени лъжици текила
  • 2 супени лъжици лимонов сок
  • 3 супени лъжици соев сос
  • 500-600 г пилешки гърди без кост
  • ¼ глава червен лук, нарязана
  • 1 червена чушка, нарязана
  • ½ зелена чушка, нарязана
  • 1 и ½ чаши сметана за готвене
Приготвяне:
 
В голям тиган запържете кориандъра, чесъна и лютата чушка с 2 лъжици от маслото на средна температура за около 5 минути, като разбърквате. Добавете бульона, текилата и лимоновия сок. Оставете да кипне и гответе, докато се редуцира. Свалете от огъня и оставете настрана.
 
Залейте нарязаните на парчета пилешки гърди със соевия сос. Междувременно в друг тиган сотирайте лука и чушките в остатъка от маслото. Сварете и фетучините в подсолена вода. Отцедете и оставете настрана.
 
В дълбокия тиган смесете фетучините, пилето, соевия сос и зеленчуковата смес. Добавете и сметаната. Оставете да заври. След като пилешкото се сготви, а сосът се редуцира, свалете от огъня. Гарнирайте с още кориандър и сервирайте.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase