Снимка: iStock

Продукти:

500 г пилешки гърди или бутчета, по избор
1 чаша нарязани на половина кайсии или компот от кайсии
2-3 супени лъжици готова италианска подправка
1 кубче пилешки бульон
100 мл вода
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. В купа смесете нарязаните кайсии, подправката и стритото кубче бульон. Разбъркайте добре. Поставете пилето в намазнена тава за печене. Покрийте с получената смес от подправки и плодове. Залейте с вода. Покрийте с фолио и печете за един час. След това свалете фолиото и печете още до златиста коричка.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase