Снимка: iStock

Продукти:

  • 1 голямо зряло авокадо
  • ¾ чаша черен или млечен шоколад (разтопен)
  • ½ ч.л. екстракт от ванилия
  • щипка канела
  • ядки
  • натурално какао на прах
 
Приготвяне:
 
Разтопете шоколада на водна баня или в микровълнова фурна. В купа намачкайте авокадото на пюре. Когато шоколадът стане гладък, прибавете го към авокадото заедно с останалите съставки. Разбъркайте добре, покрийте купата с фолио и оставете в хладилник, докато сместа стегне добре. След това с помощта на супена лъжица загребете от охладената смес и оформете топчета. Оваляйте ги в кокос, натурално какао, ядки, течен шоколад.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase