Кийт Флинт в пъба, часове преди да се самоубие. Снимка: DailyMail

Кийт Флинт бил "разрушен", защото бил оставен абсолютно сам. Това твърди вокалистът на британската пънк група Sex Pistols, Джон Лайдън.

Двамата били близки приятели, но думите му относно самоубилия се фронтмен на The Prodigy са наистина сурови: "Сърцето ми е разбито. Бяхме близки и... не ме разбирайте погрешно, но никой не го обичаше. Той беше сам и това го довърши."

Още по темата

Според Лайдън, повечето музиканти рано или късно биват изоставяни и това е един от най-големите проблеми на музикалната индустрия. "Не трябва да умираме, трябва да започнем да си говорим", призовава вокалиста, който търси промяна на ситуацията.

49-годишният Флинт, чиито приятели се страхуваха, че няма да доживее 50, бе намерен обесен в къщата си в Есекс. За последно е видян на маратон в парка, в особено добра форма , а малко по-късно се отбил и в бара за по бира. Хората там твърдели, че Кийт изглеждал "в добро състояние на духа". Той се смеел и купил на себе си и треньора си обяд. Дори помолил за няколко бутилки сайдер, които да отнесе у дома "за по-късно".

Но зад обичайното за Флинт добро и приветливо настроение, се криели личните му демони. Твърди се, че музикантът бил в депресия, след като съпругата му го напуснала. Той я умолявал да остане, но въпреки това тя си събрала багажа и отлетяла за Япония, където е през последните няколко месеца.

Според близки на Кийт, той вярвал, че нещата ще се оправят и й звънял непрестанно. Тя обаче не променила мнението си и настояла да продадат къщата си. Именно това пречупило фронтмена на легендарната група и го накарало да сложи край на живота си точно три години след като в интервю заявява: "Когато се изчерпам, просто ще се самоубия".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase