fallback

Събота вечер за комисарите от полицията в Кьолн ще е заета. Те са тръгнали по следите на шофьори с мощни, тунинговани автомобили, които си спретват гонка в центъра на града.

"Два автомобила чакат един до друг на червения светофар. Шофьорите им се споглеждат и по едно време единия вика "виж я моята красавица как е легнала, как е тунингована", а другият веднага "и моята така, ама има повече коне под капака" и гонката започва", обяснява комисар Райнер Фукс пред Deutsche Welle.

Не след дълго се появява и първият подозрителен шофьор. Полицаите тръгват след него, но внимават шофьора да не ги усети.

"От боботенето ясно се чува, че двигателят е подсилен", отбелязва зорко комисар Александер Шварцер.

Шварцер и Фукс проверяват документите на шофьора и автомобила и веднага става ясно, че водачът отговаря на рисковата група - млад мъж, с хубава кола, която е незаконно тунингована.

В крайна сметка колата е конфискувана поне до понеделник, когато ще трябва да мине технически преглед. Шофьорът пък ще се прости със солидна сума за глобата.

Повечето нарушители обаче не се плашат от това.

"Мислят си, че са велики шофьори, уви, после се оказва, че не е баш така. Затова постоянно стават и много тежки катастрофи", обяснява единият комисар.

Една от най-тежките катастрофи в Кьолн наскоро завърши трагично. Двама души си правят гонка, единият обаче губи контрол върху автомобила. За съжаление жертвата е напълно невинна - преминаваща 19-годишна велосипедистка.

Именно заради това в Кьолн вече работи специална полицейска част, която да се бори с проблема. А с напредването на нощта и изпития алкохол подозрителните коли стават все повече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Немска му работа

преди 5 години

Гонки, пияни шофьори, пострадали хора - хубава работа, ама немска.

12

Анонимен

преди 5 години

Това племе беше велико по времето на 2 световна война. В момента и тор не става от него!

11

Хм

преди 5 години

Гонки по улиците означава или нашенци, или араби и турци. Немец едва ли ще направи подобно нещо.

fallback