Продукти:
- 4 краставици, тънко нарязани
- 1 глава лук, нарязана на тънко
- 1 чаша бял винен оцет
- ½ чаша вода
- ¾ чаша бяла захар
- 1 супена лъжица сушен копър
Приготвяне:
Смесете подготвените продукти в голяма купа за салата. Отделно разбъркайте оцета, водата и захарта на слаб огън в тиган, за да приготвите дресинга. Охладете соса и залейте салатата. Поръсете с копър. Разбъркайте и поставете за 1 час в хладилник преди да сервирате.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
11
Анонимен
преди 5 годиниАбе кога сме яли домати, краставици и пресен лук (чесън) през зимата. Стига сте се излагали. Излъгах се еин път да взема пресен лук... еми кочан бате. Изхвърлих го.
10
Салататааа
преди 5 годиниЕ**си, салата с краставици и лук - голяма философия е явно да я подправиш с "дресинг", че чак и рецепти се публикуват...
9
Анонимен
преди 5 годиниЗа казармата ли ще я приготвим тази салата, а иначе мерси за краставиците, пълни с химикали.