Снимка: iStock
fallback

Продукти:

  • 4 краставици, тънко нарязани
  • 1 глава лук, нарязана на тънко
  • 1 чаша бял винен оцет
  • ½ чаша вода
  • ¾ чаша бяла захар
  • 1 супена лъжица сушен копър
Приготвяне:
 
Смесете подготвените продукти в голяма купа за салата. Отделно разбъркайте оцета, водата и захарта на слаб огън в тиган, за да приготвите дресинга. Охладете соса и залейте салатата. Поръсете с копър. Разбъркайте и поставете за 1 час в хладилник преди да сервирате.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 5 години

Абе кога сме яли домати, краставици и пресен лук (чесън) през зимата. Стига сте се излагали. Излъгах се еин път да взема пресен лук... еми кочан бате. Изхвърлих го.

10

Салататааа

преди 5 години

Е**си, салата с краставици и лук - голяма философия е явно да я подправиш с "дресинг", че чак и рецепти се публикуват...

9

Анонимен

преди 5 години

За казармата ли ще я приготвим тази салата, а иначе мерси за краставиците, пълни с химикали.

fallback