Снимка: iStock
fallback
Продукти:
 
1 голям картоф
1 супена лъжица олио
½ чаена лъжица стрита морска сол
подправки на вкус по избор
 
Приготвяне:
 
Изсипете олиото или зехтина в чиста неизползвана найлонова торбичка. В нея поставете изключително тънко нарязаните (или рендосани) колелца картоф. Завържете торбичката и разклатете добре, докато картофените резени бъдат добре полепени с мазнина.
 
Напръскайте една широка чиния за сервиране със спрей за готвене. Важно е да се побира в микровълновата.
 
Върху нея подредете картофените резени. Пуснете ги да се готвят между 3 и 5 минути или в зависимост от мощността на вашата микровълнова. Готови са, когато по ръбчетата им се появят леко кафяви петънца.
 
Извадете ги от фурната. Поръсете със сол или други подправки и оставете да изстинат.

Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 5 години

Не става!

fallback