Снимка: iStock
Продукти:
 
4 свински котлета
сол и черен пипер на вкус
1 щипка чеснова сол
1 глава лук, нарязан
½ кг пресни гъби, нарязани на филийки
½ чаша гъбен бульон
½ чаша готварска сметана
 
Приготвяне:
 
Овкусете месото с пипера, солта и чесновата сол от всички страни. Загрейте малко мазнина в дълбок тиган на средна температура. Запържете най-напред котлетите от всяка страна по 3-4 минути. След това добавете лука и гъбите и гответе, докато леко се задушат. Залейте с разтворения бульон и сметаната. Похлупете с капак, намалете температурата и оставете да къкри 20-30 минути, докато месото стане крехко и сочно, а сосът се редуцира.

Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase