Wellcometomykitchen

Необходими продукти:

 
3 ч. ч. карфиолен ориз
 
2 моркова
 
1 глава лук
 
500 г пресни печурки
 
сол
 
черен пипер
 
пушен червен пипер
 
олио от гроздови семки или зехтин
 
листа кисело зеле
 
сухи чушки
 
зелев сок
 
Приготвяне:
 
В блендер смиламе на ситно лука и морковите, обелваме гъбите и ги нарязваме на дребно. Карфиоления ориз приготвяме, като в блендера смиламе с пулсации карфиола до големина на оризово зърно. В дълбок тиган загряваме мазнина и задушаваме лука и морковите, когато омекнат прибавяме гъбите и бъркаме, докато се запържат. Прибавяме сол на вкус(не прекалявайте, че ще заливаме и със зелев сок)черен и пушен червен пипер. Прибавяме и карфиоленият ориз, разбъркваме добре и заливаме с 1 к. ч. вода. Готвим докато остане на мазнина.
 
С така приготвената плънка завиваме сармичките и пълним чушките.
 
Подреждаме ги в тавичка намазана с олио и поливаме с още малко олио отгоре. Покриваме ги със зелеви листа и заливаме със 1 ч. ч. зелев сок. Печем в умерена фурна, докато се изпари течността и останат на мазнина.
 
Ами това е рецептата, просто, лесно и много вкусно.
 
Още вкусни рецепти ще намерите в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase