Снимка: Istock

Продукти:

1 пуйка
½ кисела зелка
200 г бекон
2 глави бял лук
1 чаша ориз
2 чаши вода
5 супени лъжици олио
1 супена лъжица червен пипер
щипка черен пипер
2-3 щипки сол

Приготвяне:

Сварете ориза в 1 чаша вода и 1 щипка сол, така че да се свари твърдо. Почистете пуйката. Нарежете лука на ситно, бекона на малки кубчета. Загрейте малко олио в тиган и задушете бекона и лука. Нарежете зелето също на ситно. Смесете го с лука и бекона. Овкусете с черен и червен пипер. Добавете ориза и разбъркайте.

Напълнете пуйката с тази плънка. Много е вероятно да ви остане от плънката. Гарнирайте с нея тавата около пуйката. Изсипете остатъка от водата в тавата и печете на 160 градуса за около 2 часа под фолио. След като свалите фолиото печете до получаване на коричка.

Още празнични рецепти може да намерите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase