Снимка: pexels
fallback

Продукти:

  • 3 ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. сода за хляб
  • 1 ч.л. сол
  • 6 с.л. олио
  • 1 ч.ч. вода
  • 2 с.л. оцет

Приготвяне:

В тава пресейте брашното и направете кладенче. В него сложете содата, оцета, солта, олиото. Прибавете водата на бавни струйки и замесете меко тесто. Не забравяйте да поставите и паричка. Сложете тестото в добре намазнена тавичка, като с ръцете си леко го намажете с олио от всички страни. С помощта на вилица, направете няколко фигурки за украса. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 35-45 минути.

Още празнични рецепти може да намерите в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 5 години

Вкусна до небето е содената питка!И е много полезна не само срещу затлъстяване. Внимавайте да не я препечете обаче.

6

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 4Какво му е високо на това грозде. Прави се лесно и е евтина. Като не знаете какво да пишете не пишете

5

Анонимен

преди 5 години

До До 1Не харесвам содена питка. Не е хубава като хляба.

fallback