Снимка: Istock
fallback

Продукти:

15 сушени червени чушки
300 г боб
200 г ориз
3 глави лук
3/4 ч.ч. (150 мл) олио
Чубрица, джоджен, червен пипер на вкус
2 с.л. доматено пюре
няколко зелеви листа
зелев сок

Приготвяне:

Бобът се залива с вряща вода и се захлупва. След 15 минути се прецежда и се запича във фурна. Счуква се на ситно. В половин чаша олио се запържва нарязаният на ситно лук. Прибавя се добре измитият ориз, задушава се леко. Прибавя се счуканият боб, посолява се и ври с 1 чаша топла вода. Когато водата изври, сместа се сваля от огъня, прибавят се подправките – размитото с малко студена вода доматено пюре, чубрица и джоджен. Разбърква се и се пълнят чушките, предварително изчистени (и накиснати, ако са сухи). Редят се в тенджера, чието дъно е покрито със зелеви листа. Върху всеки ред чушки също се редят листа. Ястието се залива със сок от зеле и вода, притиска се с чиния и се вари отначало на умерен, а после на тих огън. Когато е готово се залива със запръжка от останалото олио и червения пипер.

Още апетитни рецепти може да намерите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

дядо от село

преди 5 години

Само,че боба трябва да е бамбал .Който веднъж го е опитал,няма да разваля плънката с кайма и други ***...

2

Мария

преди 5 години

Аз пък правя чушките пълнени само с боб и печени на фурна.

1

Анонимен

преди 5 години

Предпочитам ги с кайма и ориз.Това прилича повече на гарнитура към ястие.Напомня ми на Поморийска салата.

fallback