Общ преглед

Една легенда твърди, че народът на Виетнам се е родил от любовта между безсмъртна китайска принцеса и Драконовият лорд на моретата.

Дали е така? Днес в "Без будилник" отиваме във Виетнам, за да проверим - с подкрепата на Posoka.com

Докато в София снегът и ледът са превзели тротоарите и ежедневието ни, на половин свят от нас, в Дананг, градусите са по-близо до 30-те.

Градът съчетава най-доброто от два свята - разположен е на брега на Южнокитайско море, но досами града се намират Мраморните планини.

Живописните върхове са точно пет и са наречени на петте елемента - Thuy Son - вода, Moc Son - дърво, Hoa Son - огън, Kim Son - метал и Tho Son - земя. Естествено, гледката, която се разкрива от върха си струва, но самата планина също крие някои изненади. В мрамора са се образували естествени чудати пещери.

Обиколката продължава с посещение в Cham Museum. Той е посветен на местните хора Чам, чиито начин на живот е много близък с този на индийците. Музеят е построен от френските колонизатори на Виетнам и е събрал най-богатата колекция от скулптури на племето Чам.

И от природата и историята - към постиженията на съвремието. В края на деня посоката е моста Thuan Phuoc, висящият мост, който минава над река Хан.

В района се намират и Бана Хилс. До самия връх се стига с въжена линия, а там също има... забавления за туристите.

Кулминацията на посещението разбира се е небезизвестният Златен мост в Бана Хилс. Тойт беше открит през юни тази година и със сигурност вече сте виждали негови снимки - две каменни ръце държат тънка златна нишка - мостът.

Средновековният град Хой Ан е поредната забележителност на Виетнам, която не бива да се изпуска. Градът е част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО. В миналото е бил село, сгушено край река Ту Бон, а днес е широк търговски и туристически център. Още преди векове тук търговци от Китай, Япония и Виетнам са продавали продукцията си.

Хой Ан е успял да запази част от типичната си архитектура, а пазарът на града е буквално замръзнал във времето. Може да се намери всичко - от плодове и подправки, до кошници и посуда.

Вече е ясно: Posoka-та е към Виетнам

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар