Снимка: Istock
fallback

Бърз тиквеник с канела

Продукти:

1 пакет кори за баница
1 кг тиква
1 пакет чаени бисквити
2 чаши захар
1 чаша олио
2 супени лъжици пудра захар
1 супена лъжица канела

Приготвяне:

Тиквата се настъргва и се разбърква заедно със захарта, канелата и натрошените чаени бисквити. Корите се разгъват една по една, намазват се с олио и се поръсват с плънката. Завиват се на охлювчета и се подреждат в предварително намазнена тава за печене.

Тиквеникът се пече до готовност в предварително загрята на 200 градуса фурна. След като е готов се изважда от фурната, оставя се да се охлади и се поръсва обилно с пудрата захар. Сервира се студен. 

Опитайте и:

Тиквеник (за Бъдни вечер)

Тиквеник със стафиди, напоени в ром

Сладка баница с тиква и орехи

Рецепта за тиквеник от Русе

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 5 години

че за какво пък тези чаени бисквити ?

6

Анонимен

преди 5 години

Само че преди да се смеси със захарта тиквата предварително се запържва.

5

Анонимен

преди 5 години

И моята баба правеше много вкусен *** със ЗАПЪРЖЕНА тиква. От сурова тиква боли стомах.Да ви е вкусно!

fallback