Снимка: Pixabay
fallback

Продукти:

½ хляб
½ чаша стафиди
3-4 супени лъжици коняк
4 яйца
2 чаши прясно мляко
2 ч.л. канела, разделени
½ ч.л. индийско орехче
½ чаша захар + 2 супени лъжици кафява за поръсване
 
Приготвяне:
 
Накиснете стафидите в коняка за около час. В купа разбийте яйцата, заедно със захарта, млякото, индийското орехче и канелата. Нарежете хляба на кубчета и го прибавете към яйчената смес, заедно със стафидите. Разбъркайте внимателно с помощта на сладкарска шпатула. Намаслете тава или формички за кексчета и изсипете сместа. Поръсете я с кафява захар. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback