Снимка: iStock
fallback

Продукти:

4 големи картофа
8 резена бекон
1 чаша заквасена сметана
½ чаша прясно мляко
4 лъжици масло
½ чаена лъжичка сол
½ чаена лъжичка черен пипер
1 чаша настърган кашкавал
8 стръка пресен лук, нарязан
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете целите картофи за 1 час.
 
Междувременно запържете бекона в тиган до златисто. Отцедете от мазнината и поставете върху кухненска хартия. Оставете настрана.
 
Когато картофите са готови, охладете ги за 10 минути. Внимателно ги нарежете на половини, за да не се разпаднат. Леко издълбайте сърцевината им, за да направите място за плънката. В купа разбъркайте сърцевината, сметаната, млякото, маслото, подправките, половината от кашкавала и половината от лука.
 
Разбъркайте добре. Напълнете картофите. Поръсете с остатъка от кашкавала и лука. Печете за още 15 минути.

Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback