Продукти:
1 кубче мая
¼ чаша топла вода
1 и ½ чаша пълномаслено мляко
½ чаша олио
4 и ½ чаши брашно
1 чаена лъжичка сол
½ чаена лъжичка сода за хляб
½ чаша масло, разтопено
1 и ¼ чаши кафява захар
1 и ½ чаени лъжички канела
Приготвяне:
В голяма купа размийте маята в топлата вода. Оставете я за 10 минути да стане кремообразна. Загрейте млякото в малък тиган или касерола, докато се стопли. Добавете млякото и олиото към маята. Разбъркайте добре.
Смесете брашното, солта, содата заедно. Може да ги пресеете. Бавно смесете сухите и течните съставки и разбърквайте, докато се получи меко тесто. Омесете го с ръце. Оставете да почине и да втаса 20 минути.
В малка купа смесете кафявата захар, канелата и разтопеното масло.
Разточете тестото. Намажете го с канелената смес. След това го нарежете на отделни рула с дебелина около 3 сантиметра. Подредете рулата в намазнена тавичка за печене. Печете в загрята на 200 градуса фурна.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
3
Анонимен
преди 5 годиниТова са прочутите ШВЕДСКИ КАНЕЛЕНИ КИФЛИЧКИ, нали??!
2
Скарлет
преди 5 годиниТова е ароматът на Коледа, беэ капка съмнение!!! Коледа е единственият праэник, който има свои личен аромат - канелата, упойващ и топъл, навявайки мисли эа уют и детство!!! Апропо, популярно е някои сортове кафе да се смесват с канела, или голяма чаша лате да се раэбърква с канелена пръчица!!! Комбинацията е невероятна!!!
1
Ум
преди 5 годиниИлиана, Българска рецепта някоя не знаеш ли? Стига с тези поамериканчени рула мрула ...