Снимка: Bulgaria ON AIR

Литературният блогър Темз Арабаджиева представи за зрителите на Bulgaria ON AIR някои от актуалните и нашумели издания на книжния пазар. Тя започна с книгата "Дневникът на Ане Франк", позната у нас и като "Задната къща".

Четивото, написано в периода 1942-1944 г., излиза за първи път в своето пълно нецензурирано издание. Оказва се, че всички издания до момента са били непълни и с пропуснати съществени части.

"Дневникът на Ане Франк" не е животът на съвременните тийнейджъри. Тя е била свидетел на най-мрачния период от близката ни история. Книгата е написана от 14-годишно момиче, а дневникът е бил преработен първо от самата Ане Франк.", обясни Темз Арабаджиева.

Тя се спря и на книгата "Депресията ме обича" на Веселина Седларска. Според нея може би е автотерапия, но е сбор от истории, които разказват за личните преживявания на авторката с депресията и обхващат много събития, на които сме станали свидетели.

"Това е книга за светлината. Много важна книга, която ще помогне на много хора, които са се почувствали сами", отбеляза литературният блогър в "България сутрин".

А "Малки пожари навсякъде" на Селест Инг е роман, който според нея е едно от най-силните американски произведения напоследък. Вкарва те директно в американската психология, смята Арабаджиева.

Тя добави, че книгата изхожда от микрокосмоса на едно семейство и разкрива целия облик на САЩ преди Доналд Тръмп. Романът печели на своя страна известни критици и актьори, а най-вероятно ще бъде и екранизиран.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase