Снимка: Automedia.bg

Общ преглед

Дизайнът на автомобила е много деликатен въпрос. Не може просто ей така да измислите как ще изглежда каросерията на колата и колелата й. Изискват се специални знания, усет и, разбира се, опит. Въпреки това, като хвърлим поглед към някои автомобили, особено от втората половина на ХХ век, изглежда, че за проектирането им компаниите са поканили случайни хора от улицата, пише Automedia.bg.

Изненадващо, но дизайнът на Amc Gremlin до голяма степен е бил продиктуван от техническите характеристики на автомобила. Американските дилъри се опитвали да продават този "ботуш" в продължение на 8 г. Твърди се, че създателите му искали колкото е възможно повече да свият разхода на гориво. Странно е също така, че от този компактен автомобил са били направени 640 000 бройки.

Има нещо иронично във факта, че коли със "странен" външен вид се появяват в резултат на поредния и смел опит да се направи най-компактната малолитражка. Например, Nissan S Cargo прилича на нещо като охлюв.

Експериментите в областта на дизайна завършват или със създаването на нова тенденция, или с появата на нещо, което ще накара всеки любител на високите скорости да се учуди. Във всеки случай, ако не е лишен от чувство за красота. Особено интересен е фактът, че Tatra T603 е лимузина.

Създава се впечатлението, че през 70-те години на миналия век е имало епидемия на странно проектиране сред инженери и дизайнери. В повечето от случаите опитът да се създаде функционална и красива триколка завършва с фиаско. Bond Bug не е изключение.

Съществуват и провали сред моделите с ограничен тираж.

Останалата част от галерията вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар