Снимка: iStock
fallback

Продукти:

4 броя пилешки гърди без кост
1 яйце
3 супени лъжици лимонов сок
¼ чаша брашно
1/8 чаена лъжица чеснов прах
1/8 чаена лъжичка червен пипер
¼ чаша масло
½ кубче пилешки бульон
½ чаша вряща вода
 
Приготвяне:
 
В малка купа разбийте яйцето заедно с 1 лъжица лимонов сок. Оставете настрана.
 
В плитка купа смесете брашното, чесновия прах, червения пипер. Оваляйте пилешките гърди първо в сместа с яйцето, после в подправките с брашното.
 
Загрейте голям тиган на средна температура. Разтопете останалото масло в него и запържете пилешкото до златисто.
 
Във врящата вода разтворете бульона. След това добавете 2 супени лъжици лимонов сок. Добавете течността в тигана. Покрийте с капак за 20 минути като обърнете пилешките гърди след десетата минута.
 
Гарнирайте по желание със салата или друга гарнитура.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

анонимен

преди 5 години

Аз пък не разбрах откъде трябва да ми е останало маслото,което да разтопя?

1

Анонимен

преди 5 години

А бе вие от вчера-беге съвсем мръднахте. Ква е тая история за пиле, дето пикa в масло? Айде да ви е вкусно!

fallback