Снимка: iStock
fallback

Продукти:

¼ кромид лук
2 стръка пресен лук, нарязан
1/3 чаша соев сос
3 чаени лъжици захар
2 чаени лъжици печено сусамово семе
3 скилидки чесън
1 чаена лъжица сусамово олио
¼ супена лъжица червен пипер
¼ чаена лъжица настърган пресен джинджифил
1/8 лъжичка черен пипер
1 и ½ кг телешко филе, нарязано на малки парчета
1 чаена лъжица мед
 
Приготвяне:
 
Смесете нарязаните кромид, пресен лук, соев сос, захар, сусам, пресования чесън, червения пипер, джинджифила и черния пипер в купа. Разбъркайте. Сложете нарязаното месо в маринатата и оставете за час или за през нощта в хладилник.
 
Загрейте тиган на средна температура. Запържете маринованото месо на порции, ако тиганът ви не е достатъчно голям. Добавете меда, за да карамелизирате месото. Разбърквайте от време на време, за да не загори.
 
Сервирайте булгоги, поръсено с още малко ситно нарязан пресен лук.

Още вкусни рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Щерю

преди 5 години

"Телешко" от булдози с лук...

fallback