Снимка: istock
fallback

Продукти:

1 кг тиква
200 г захар
100 г счукан сухар или галета
150 мл прясно мляко
100 г орехови ядки
40 г прясно масло
5 г канела
3 яйца
40 г пудра захар за поръсване
 
Приготвяне:
 
Тиквата се обелва, нарязва се на парчета и се сварява с малко вода. Претрива се на пюре и се прибавят всички продукти, като белтъците от яйцата се разбиват на сняг и се прибавят внимателно накрая, като се разбъркват. Сместа се изсипва в тавичка, намазана с масло, пече се на силна фурна.
 
Сладкишът се поднася охладен, поръсен с пудрата захар или намазан със сметанов крем, сладко.
 
Още вкусни сладкиши вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 5 години

Тиквата заема емблематично място в нашата народопсихология. Среща се в творчеството на Ангел Каралийчев и Елин Пелин, придобила е особено значение в разговорния български език, а в днешни времена е все така актуална и дори може да е облечена във власт.

6

MaйMyнaтa

преди 5 години

Хохоо, отново много тънка реклама на Баце

5

П.Петров

преди 5 години

Рецептата от Бойко Борисов ли е ?

fallback