Продукти:
4 броя вратни пържоли
1 супена лъжица готов микс от подправки за скара или свинско
½ чаша масло, разтопено
2 и ½ супени лъжици брашно
1 чаена лъжица сушен босилек
½ натрошено кубче телешки бульон
2 чаши прясно мляко
Приготвяне:
Овкусете месото от двете страни с микса от подправки. Разтопете част от маслото в голям тиган на средна температура. Запечатайте пържолите в маслото, докато покафенеят, а в центъра станат розови или за около 10 минути от всяка страна. Ако имате термометър за печене ще ви е най-лесно да разберете кога трябва да свалите от котлона – когато градусите вътре в месото достигнат 63. Тогава добавете останалото масло в тигана. Пържете още няколко минути, докато месото е напълно готово. Преместете го в тава за печене.
Намалете котлона. Върнете празния тиган с мазнината отново на огъня. Смесете брашното, босилека и кубчето бульон в купа. Разбъркайте добре. Може да добавите и черен пипер по желание. Разбъркайте сместа с мазнината в тигана за около 1 минута. Разбърквайте постоянно, докато покафенее или за 2 минути.
Върнете месото обратно в сместа в тигана, за да полепне добре и гответе още 4 до 6 минути от всяка страна.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
4
...........
преди 5 годиниТова на снимката не са вратни пържоли, а филе.
3
Анонимен
преди 5 годиниБляяяяк.... Купче телешки больон.Млякото от палмово масло ли е, също?
2
Анонимен
преди 5 годиниА двете чаши прясно мляко за пиене ли са? Докато се приготвя месото?! Безполезни сте, списвачи!