Снимка: istock

Продукти:

250 г изплакнати черни маслини без костилки
35 г каперси
10 грама аншоа в зехтин
3 с.л. зехтин
1 скилидка чесън
½ люта чушка по желание
няколко листа босилек
 
Приготвяне:
 
Всички съставки се слагат в кухненски блендер и се смилат до получаването на гладка смес. Ако не разполагате с такъв домакински уред, нарежете с нож зеленчуците на много ситно. Когато тапенадата е готова, нарежете филийки хубав хляб. Поръсете ги с малко зехтин и запечете на тиган или във фурна за няколко минути. Сервирайте ги с тапенадата, докато са топли.
 
 Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase