Снимка: istock
fallback

Продукти:

250 г изплакнати черни маслини без костилки
35 г каперси
10 грама аншоа в зехтин
3 с.л. зехтин
1 скилидка чесън
½ люта чушка по желание
няколко листа босилек
 
Приготвяне:
 
Всички съставки се слагат в кухненски блендер и се смилат до получаването на гладка смес. Ако не разполагате с такъв домакински уред, нарежете с нож зеленчуците на много ситно. Когато тапенадата е готова, нарежете филийки хубав хляб. Поръсете ги с малко зехтин и запечете на тиган или във фурна за няколко минути. Сервирайте ги с тапенадата, докато са топли.
 
 Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 5 години

НЕщо подобно съм ял в един италиански ресторант, но трябва да внимавате , защото има опасност за здравето, ако прекалите, защото в бг маслините са ужасно солени, рибата която се слага е осолена и алкапарасът и той е солен - та имайте едно на ум.

fallback