Снимка: Pixabay

Продукти:

¼ чаша кленов сироп
2 супени лъжици соев сос
1 скилидка чесън, пресован
¼ супена лъжица чеснова сол
1/8 супена лъжица черен пипер
500 г филе от сьомга
 
Приготвяне:
 
В малка купа смесете кленовия сироп, соевия сос, чесъна, чесновата сол, черния пипер. Разбъркайте.
 
Поставете парчетата сьомга в йенска тава за печене. Покрийте със сместа с кленовия сироп. Похлупете с капак и мариновайте за около 30 минути. Обърнете месото и мариновайте за още 30. 
 
Загрейте фурната на 200 градуса. Печете рибата без фолио за 20 минути. След това покрийте и печете за още 10. 
 
Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase