Снимка: Facebook

Видео 07.09.2018

"Над 8000 метра. Гашербрум" – четвъртата книга на Атанас Скатов

"Над 8000 метра. Гашербрум" - това е четвъртата книга на алпиниста Атанас Скатов, която е посветена на експедицията на Скатов до върха в Каракорум, Пакистан през лятото на 2016 година.

Изданието ще бъде представено от алпиниста през този месец. "Над 8000 метра. Гашербрум" е и третата книга на Атанас Скатов, която излиза през тази година.

"Не е само спомени. Аз съм я писал по време на експедицията, всеки ден, когато съм бил на експедицията на Гашербрум, съм си водил дневника и съм описвал всичко, което се е случило", разказа алпинистът в студиото на "България сутрин".

Скатов разказа, че с издателството, с което работи, пускат трета книга за 6 месеца, защото има голям интерес. Алпинистът разказа също, че не е успял да стигне до връх Гашербрум, но от самата експедиция е научил много.

"Учиш се на търпение, виждаш като не си тръгнал какво ще се случи след това. С всяка експедиция ти учиш, независимо дали е успешна или неуспешна", категоричен беше Атанас Скатов пред Bulgaria ON AIR.

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 10 месеца

До Шаман
Отвратително! Ако можеш само да пълзиш, не се глуми с паметта на един истински мъж, който търсеше висотата, не само височината!
Ти май си Шабан, а не шаман!

7

Анонимен

преди 10 месеца

Хората правилно са казали: На по-високо от жена - не се качвай!
Сигурно има защо.

6

Анонимен

преди 10 месеца

Този е много неприятен тип, подкрепя унищожаването на Пирин, спонсори са му местните мафиоти които държат целия курорт на Банско