Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Светът се сбогува с кралицата на соул музиката Арета Франклин. Стотици се събраха на траурната церемония в Детройт. Кралицата на соул музиката беше изпратена и в последния си път точно като истинска кралица.

Тялото и беше положено в златен ковчег и облечено в тоалети, дело на едни от най-известните дизайнери. Сред присъстващите опечалени бяха редица световни знаменитости. Почит към певицата с неповторим глас отдаде американският президент Бил Клинтън.
Oще по темата


На церемонията се откроиха и музикантите Стиви Уондър, Фейт Хил и Ариана Гранде. Венци и букети бяха изпратени от Барбара Стрейзънд, Елтън Джон, Марая Кери.

А пред църкавата бяха подредени 100 розови кадилака в знак на почит. Арета Франклин почина на 76-годишна възраст. Тя е един от най-продаваните музикални изпълнители за всички времена, припомня Bulgaria ON AIR.

Нейните албуми имат над 75 милиона продажби в света. Певицата с неповторим глас е 18 пъти носител на наградата "Грами". Тя стана първата жена, включена в Залата на славата на рокендрола. През 2005 година Франклин е наградена от президента Джордж Буш с президентския Медал на свободата - най-високата награда за американски гражданин. През 2008 година списание "Роулинг Стоун" я обяви за най-великата певица в историята.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 5 години

С толкова пари можеше да погребат половина Африка, но къде другаде ще им се видят циркаджиищините. Хайде може и по-скромно на погребението на нига Нобелов Лауреат по природни науки - не на оня "миротвореца" дето майка му ..... , а баща му генетичен сбир0так.

3

Жоро

преди 5 години

Ако ще и платинен да е всичко за нея свърши и за съжаление завинаги.

2

House M.D.

преди 5 години

"Тя е един от най-продаваните музикални изпълнители..."Все си мислех, че в езика Болгарския го съществува понятието "граматически род"...

fallback