Продукти:
2-3 лъжици олио за готвене
8 резена пушен бекон
3 супени лъжици масло
2 супени лъжици мед
1/3 чаена лъжичка бахар
¼ чаена лъжичка чили на прах
500 г свинско бонфиле
Приготвяне:
Загрейте фурната на 170 градуса. Намазнете една тавичка за печене и оставете настрана.
Запържете бонфилето в голям тиган на умерена температура. Обръщайте от време на време, за да не загори. Пържете, докато месото стане златистокафяво или около 5 минути. Отделно смесете маслото, меда, бахара и чилито в малка купа.
Увийте филето в 4 резена частично запържен бекон (и беконът се пържи леко по желание) и закрепете с клечки за зъби. Намажете половината смес с маслото и подправите върху месото. Увийте останалите 4 резена бекон и отново намажете.
Сложете месото в подготвената тава за печене. Печете в предварително загрята фурна за около 30 минути или до получаването на коричка на месото.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
2
Шиши Кифтето
преди 5 годиниА рецепта за пъча с чесан и джуркан боб с пръжки кога ше има, айдииии че сам вечи на 4 ракии и Азис дъни опсаа опсаааа опсаааа опсаааа айдииииии
1
Съвет
преди 5 годиниИма по удачен вариянт. С остър нож бекана са нарязва внимателно по дължина на слоеве по около 1 св, върти се и се разтиля като *** за баница.Нарежде се бекона и подправките и се навива на руло.Завръзва се с конци и се намазва и от вън с подправките.Далеч по ефикасно е.