Снимка: Pixabay
fallback

Продукти:

2-3 лъжици олио за готвене
8 резена пушен бекон
3 супени лъжици масло
2 супени лъжици мед
1/3 чаена лъжичка бахар
¼ чаена лъжичка чили на прах
500 г свинско бонфиле
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 170 градуса. Намазнете една тавичка за печене и оставете настрана. 
 
Запържете бонфилето в голям тиган на умерена температура. Обръщайте от време на време, за да не загори. Пържете, докато месото стане златистокафяво или около 5 минути. Отделно смесете маслото, меда, бахара и чилито в малка купа.
 
Увийте филето в 4 резена частично запържен бекон (и беконът се пържи леко по желание) и закрепете с клечки за зъби. Намажете половината смес с маслото и подправите върху месото. Увийте останалите 4 резена бекон и отново намажете. 
 
Сложете месото в подготвената тава за печене. Печете в предварително загрята фурна за около 30 минути или до получаването на коричка на месото.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Шиши Кифтето

преди 5 години

А рецепта за пъча с чесан и джуркан боб с пръжки кога ше има, айдииии че сам вечи на 4 ракии и Азис дъни опсаа опсаааа опсаааа опсаааа айдииииии

1

Съвет

преди 5 години

Има по удачен вариянт. С остър нож бекана са нарязва внимателно по дължина на слоеве по около 1 св, върти се и се разтиля като *** за баница.Нарежде се бекона и подправките и се навива на руло.Завръзва се с конци и се намазва и от вън с подправките.Далеч по ефикасно е.

fallback