Снимка: Pixabay

Продукти:

3 супени лъжици зехтин
500 г тиква скуош на кубчета
1 глава лук, нарязана
3 супени лъжици масло
1 чаена лъжичка морска сол
1 чаена лъжичка бял пипер
4 чаши пилешки бульон
¼ чаша мед
½ чаша течна сметана за разбиване
1 щипка индийско орехче
Черен пипер на вкус
 
Приготвяне:
 
Загрейте зехтина в голяма тенджера на силен огън. Запържете тиквата в него, докато покафенее. Добавете лука, солта, пипера и разбърквайте непрекъснато. Гответе за още 10 минути, докато лукът се задуши и покафенее.
 
Изсипете бульона и меда в сместа. Нека кипне, след което намалете температурата и оставете да къкри около 5-10 минути.
 
Изсипете сместа в блендер и пасирайте. Разбъркайте със сметаната и сервирайте.

Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase