Общ преглед

Лятото, колкото го имаше, скоро официално ще свърши. Това обаче съвсем не означава край на почивките. Има места, които е най-добре да посетим именно когато у нас вече е есен или даже зима. Ако не сте се замисляли за "топлите страни" по това време на годината, ето един повод и прекрасна идея за дестинация! Елате днес в Куба с "Без будилник"!

Латиноамериканската островна държава е с излаз на Карибско море, Мексиканския залив и Атлантическия океан - рай за всеки, влюбен в морските почивки.

Но нейната привлекателност далеч не се изчерпва само с това, защото страната има богата култура, смес от местни островитянски традиции, влияние на испанските колониалисти, от САЩ.

Може да се разходите из старите квартали на столицата Хавана, да посетите музикални клубове с музика на живо или да опитате креолската кухня на уникални места. И, разбира се, да разпуснете на някой от искрящите бели плажове на Варадеро.

Любителите на морските приключения могат да практикуват шнорхелинг и да се насладят на богатия подводен свят. Големите градове пък поразяват с колониалната си архитектура и богатата си история.

За любителите на вечното лято, Куба е истински рай - температурите са високи през цялата година. Пъстрите улици и дрехи на местните, ретро автомобилите, културните центрове, морският бриз и щедрото слънце, създават истински рай за очите и душата.

Неслучайно Хемингуей е избрал очарователната атмосфера на Хавана за място, което да го вдъхновява, а къщата-музей на писателя е само една от възможните посоки за всеки турист.

И къде без пури и кубински ром, независимо дали ви интересува как се правят или просто какъв е вкусът им...

Възможностите за почивка и екскурзия в Куба са наистина най-разнообразни, а ето и предложенията на нашия верен партньор в приключенията - "Посока".

Коментари Напиши коментар

14

До долния

преди 9 месеца

Епа моеше да турите една лепенка - Платена Статия.

13

Хаха

преди 10 месеца

Какво очарование намира Хемингуей, като 1 година след идването на Кастро напуска Куба. Явно е бил очарован от безКастрова Куба!

12

Lora

преди 10 месеца

Много е хубава Куба, само дето няма какво да се яде. Съветвам всички, които планират пътъване или почивка там да ползват само Ол инклузив, иначе рискуват да стоят гладни. Ние прекарахме 3 дни в Хавана, в хотел 5 звезди, само с осигурена закуска, в търсене на храна през останалото време. В ресторантите на хотела имаше само сандвич с риба тон. Успяхме да се натровим и след това основно минахме на ром.