Снимка: Reuters/ Pixabay
fallback

Продукти:

2 глави карфиол
зехтин екстра върджин
морска сол
готов микс подправка за скара по избор
3-4 супени лъжици пармезан, настърган
150 грама семена от нар
1 шепа печени кедрови ядки
За винегрета:
1 чаша предварително накиснати златни стафиди
½ чаша масло от гроздови семки
1/3 чаша оризов оцет
2 супени лъжици сол
1 щипка червен пипер
1 щипка черен пипер
 
Приготвяне:
 
Сложете всички съставки за винегрета в блендер и ги смесете. Кипнете тенджера с вода. Разтворете в нея морската сол. Междувременно загрейте фурната на 200 градуса. Почистете и накъсайте на по-малки розички карфиола. Отстранете кочана и листата.
 
Поставете го в тава за печене. Поръсете с малко зехтин отгоре. Овкусете със сол и малко от готовия микс подправки. Запечете във фурната, докато добие лек кафяв загар. Извадете от фурната, когато е готово и го полейте с 4-5 супени лъжици от винегрета. Разбъркайте и поръсете с пармезан, семената от нар, кедровите ядки.
 
Забележка: Винегретът се съхранява в стъклен буркан за други ястия.

Още звездни рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Гогата

преди 5 години

До райън рейнолдс : Сигурно за подмиване на авторката...

5

Анонимен

преди 5 години

Забравила е да сложи мръвката, вместо нея карфиол. Рецептата е грешна!

4

Мастър Шеф

преди 5 години

В кипналата вода бланширате карфиола за няколко минути.Не направите ли това,се получава една джапанка,не става за ядене.

fallback