Снимка: Pixabay

Продукти:

1 яйце
3 супени лъжици захар
1 чаша извара, отцедена
5 супени лъжици брашно
1 и ½ супени лъжици ванилова захар
¼ супена лъжица сол
Олио за пържене
 
Приготвяне:
 
Разбийте бялата захар с яйцето в купа, докато стане гладка смес. Добавете изварата, брашното, ваниловата захар и солта. Смесете добре, докато се получи лепкава смес. Разделете на 5-6 порции. Направете топчета, притиснете ги с ръце, за да станат плоски. Оваляйте ги в брашно, за да се покрият добре. Изпържете ги в тиган с мазнина, загрята на средна температура по 5-6 минути от всяка страна.
 
Сервирайте със сладко, мед или сирене.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase