Снимка: Reuters/ Pixabay

Продукти:

1 кг пуешко
¼ чаша ситно нарязани моркови
¼ чаша ситно нарязан лук
2 супени лъжици италианска подправка микс
2 супени лъжици зехтин
1 чаша галета
¼ чаша ситно нарязани тиквички
2 големи яйца
1 супена лъжица сол
¾ чаша разтворен пилешки бульон
 
Приготвяне:
В голяма купа смесете свареното и накъсано на ситно пуешко, морковите, тиквичките, лука, яйцата, италианската подправка, солта и галетата. Загрейте зехтина в голям тиган на средна температура. Оформете малки кюфтенца и пържете по 7 минути от всяка страна.
 
Добавете в тигана и пилешкия бульон, покрийте с капак, докато сосът се редуцира. След като течността се абсорбира почти напълно, свалете от котлона.

Още звездни рецепти вижте в специалната кулинарна рубрика на Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase