Продукти:
1 голямо парче филе от сьомга, около 1,200 кг
3-4 добре узрели розови домата
сокът на 1/2 лимон/лайм
10-12 чери доматчета
1 бурканче каперси
прясна мащерка, черен пипер, хималайска сол на вкус
1 с.л. захар
1 с.л. брашно
Приготвяне:
Големите розови домати се почистват от обелката и се нарязват на ситни кубчета. Задушават се в дълбок тиган, добавят се солта и захарта. Сьомгата се реже на порции и се овкусява със сок от пресен лайм или лимон (ако предпочитате по-кисело), черен пипер и прясна мащерка.
Когато доматеният сос поври 10 минути, към него се добавят нарязаните на две чери доматчета и каперсите. Похлупва се с капак за около 3 минути, (тъй като рибата се сварява много бързо и за да остане сочна, не трябва да се оставя много да ври), след което сосът се сгъстява с разбитото в малко вода брашно.
Когато ястието е готово, снемете го от котлона и по желание овкусете с малко зехтин и черен пипер.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
4
Анонимен
преди 5 годиниНещо ми се губи момента м/у рязането и вренето на рибата. И тез домати пълни с обелки, които се чистят...
3
Анонимен
преди 5 годиниТая не ми изглежда някога да е готвила. По-скоро е музикантка свири на нещо.
2
Шеф Кифла
преди 5 годиниИ аз правя доматения сос с добре узрели розови домати. Става много по-вкусен. Иначе на този вид риба е по-подходящ бял или друг вид пипер. А лимонът е напълно излишен, когато в ястието има домати. Относно сваряването на рибата в доматения сос, ами това оставям без коментар :))) аз бих я запекла леко под фолио и след това бих добавила доматения сос.