Снимка: Reuters

Продукти:

450 г пюре от тиква
½ чаша кленов сироп
1 щипка сол
1 супена лъжица канела
1 чаена лъжица настърган джинджифил
½ чаена лъжица карамфил
1 щипка индийско орехче
3 супени лъжици царевично нишесте
300 г тофу
1 готова кора за пай
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 220 градуса. Пасирайте тиквеното пюре с кленовия сироп или смесете в блендер. Добавете сол. Разбъркайте. Добавете подправките, нишестето и тофу. Разбъркайте добре с лъжица, докато съставките се смесят. 
 
Намазнете и набрашнете форма за пай. Разстелете в нея кората за пая. Напълнете я равномерно с пълнежа. Печете за около 15-20 минути на силна фурна. След това намалете на 180 градуса и печете още 60 минути. Охладете и сервирайте.

Още звездни рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase