Снимка: Pixabay

Продукти:

2 кг вишни
1 кг захар
1 щипка лимонена киселина
 
Приготвяне:
 
Изчистете вишните от костилките. Не изхвърляйте изтеклия от тях сок, а го използвайте за сладкото. Постарайте се да отстраните костилките без да нарушавате много целостта на плода. Така сладкото ще стане още по-вкусно и наситено с плодчета.
 
Покрийте вишните със захарта в дълбок съд и ги оставете да престоят едно денонощие, за да пуснат сироп. Варете на слаб огън до сгъстяване на сладкото като разбърквате периодично.
 
Малко преди да свалите от котлона, добавете разтворената в малко топла вода лимонена киселина.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase