Снимка: unsplash.com

Продукти:

1 консерва нахут
2 домата
1 червена чушка
1 малка глава червен лук
10 маслини без костилка
150 г сирене
За дресинга:
2-3 с.л.зехтин
1 с.л. оцет или лимонов сок
няколко стръка магданоз
1/2 люта чушка
сол, черен пипер на вкус

Приготвяне:

Прецедете и изплакнете в гевгир нахута. Сложете го в подходяща купа и прибавете към него нарязаните зеленчуци. Накрая се слага натрошеното сирене.

Пригответе дресинга като в купичка комбинирате зехтина, лимоновия сок/оцета, нарязаните на ситно магданоз и люта чушка, сол, черен пипер на вкус. Завършете с него салатата, разбъркайте добре и сервирайте.

Още апетитни рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase